Du har måske stået i den situation, at du er den nye kollega på jobbet. Du tiltrådte stillingen for få dage siden, og du er nu kommet ind i alle udfordringerne. Det kan være svært at finde ud af, hvordan virksomheden kommunikerer op og ned i hierarkiet. Det kan være en udfordring lige at gennemskue, hvad det egentlig var, der blev sagt til dig. Der var måske en kollega, som vrissede. Du bryder dig derfor ikke om ham eller hende. Du har endnu ikke helt fået afklaret med dig selv om, hvor du falder ind, som en god brik i maskinens puslespil. Måske tvivler du på dig selv. Du er i tvivl, om du kan løfte opgaven, som du faktisk er ansat til. Og ja, det der, med at samarbejde med de andre er lidt svært. Måske fordi du er genert.

Nyansættelser

Måske er I flere nyansatte i virksomheden, og I har alle nogle af de problemer, som blev beskrevet lige før. Men der går ikke ret mange dage, så får I besked på, at I skal deltage i en dag med teambuilding med GoTeam. Og det kan være skræmmende at få den meddelelse via mail. Mest af alt har du lyst til at lægge dig syg den dag. Fordi du føler, at du ikke ved nok endnu. Og fordi du slet ikke ved, hvad teambuilding egentlig er. Men du skal ikke lægge dig syg. Du skal deltage. Du er klar – også selv om du ikke tror det. Det handler nemlig ikke om, at du skal kunne præstere noget, som ingen af de andre kan. Det handler om, at du skal lære at indgå i firmaets team. Du skal lære, hvordan du kommunikerer med kollegaerne, der har været i firmaet i mange år. Du skal lære at udtrykke dine tanker og ideer overfor kollegaerne. Du skal med andre ord trænes ind i virksomheden, så du får det godt på din nye arbejdsplads.

Psykisk og fysisk udfordring

Det kan være en fysisk og psykisk krævende øvelse. Men du er stærk nok til at klare den. Fordi du vil opdage, at når du er med i et team, så vil de andre på holdet hjælpe dig videre der, hvor du er svag. Og du vil også opleve, at du kan hjælpe dem videre der, hvor de er svage.
Der findes mange definitioner og former for teambuilding. Et fællestræk ved de fleste former for teambuilding er, at det skal være sjov teambuilding. Grunden til det er, at sjov teambuilding er med til at fremkalde latter og brug af humor. Og humor på arbejdspladsen er vigtig. Den fremme faktisk både samarbejdet og effektiviteten.

Så selvom du måske synes, at det er fjollet, at du skal l lege vikingekvinde som led i dagens Vikinggames – se her hvad det er, så lad være med at holde dig tilbage. Leg med. Det er en leg. Og du vil lære mange ting om både dig selv og dine kollegaer. De er jo i samme situation som dig: Klædt ud som vikinger – og føler sig, måske også lidt fjollede – til at begynde med.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *