Festivalen er gået godt. Alle regler for hygiejne og afstand blev overholdt. Publikummet var søde og forstående overfor situationen. De gjorde deres bedste for at overholde alle reglerne – og lidt mere: Maskerne blev på. Dansen blev ikke for vild. Kådheden blev tæmmet. Og i de tilfælde, hvor en person gik lidt over gevind, så blev der smidt trådløse høretelefoner på ham eller hende. Og så blev han eller hun eskorteret hen til et særligt ’cool-down telt’. Så ja, som medarrangør kan jeg kun sige, at jeg er stolt af, at vi fik afviklet festivalen uden problemer. Jeg indrømmer, at det var svært for mig at acceptere idéen med, at vi skulle bruge ’cool-down telte’. Men det virkede. Vi undgik tumult og vold. Vi undgik helt sikkert også at få flere smittede. Netop fordi de blev isoleret.

Det er en god ide

Ideen med de trådløse høretelefoner havde jeg heller ikke tænkt på. Men det var virkeligt en god idé. Det betød jo, at mennesker, som havde brug for at komme lidt i enrum, ikke kom til at miste den koncert, de havde valgt at deltage i. De fik mulighed for at lytte til den, imens de sad og tænkte over tingene.

Der var faktisk en ung fyr, som fortalte, at han var glad for vores tiltag med de trådløse høretelefoner. Han mente, at det burde indføres til alle festivaler. Der er altid nogen, der går lidt for vildt. Også selv om de ikke har intention om det. Det vil være en god måde at få dem til at falde til ro, og samtidigt vil det ikke fratage dem muligheden for at lytte til den musik, de elsker. Selv tror jeg ikke, at det vil blive et fast instrument i sikkerheden på festivaler at indføre cool-down telte og trådløse høretelefoner. Men jeg vil anbefale det. Og helt sikkert er det noget, som jeg vil huske på til næste år.

Vores leverandør

Her i byen er vi stolte af, at vi har haft styr på tingene under festivalen. Vi er et lille samfund. Vi har ikke mange midler. Men vi har innovative mennesker her. Og havde vi ikke haft en samtale med ham, der har den lokale musikforretning, som faktisk foreslog os at bruge trådløse høretelefoner til mennesker, der lige skal beroliges, så havde vi ikke haft den succes, som vi har.

Vi har nu planer om at udvide festivalen til næste år. I første omgang handler det om at finde den bedste måde, som vi kan transmittere lyden på. Vi ved godt, at vi kan podcaste live eller YouTube live. Men det er altså ikke alle steder her i kommunen, at vi har et godt signal til internettet. Utroligt, men sandt. Derfor er ideen med de trådløse høretelefoner noget, vi arbejder videre med. Og vi skal nok finde en god løsning inden næste år – vi har jo SoundstoreXL i ryggen. Ingen tvivl om det. Vi skal dog også have forbedret vores infrastruktur på selve pladsen, hvor festivalen afholdes. Fx så skal vi ikke have cool-down telte. Måske skal vi have små cool-down campingvogne. Det giver lidt mere beskyttelse mod vind og vejr.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *