Webmail

Webmail – Her er den bedste

Der findes rigtig mange webmails derude. For serveradministratorer er listen uoverkommelig, og det er blandt andet derfor jeg har skrevet dette indlæg; for at give mit bud på den mest brugervenlige, lettilgængelige og mindst administrationskrævende platform. For at starte med konklusionen: Gmail er det bedst valg på alle punkter. Læs videre for at høre mine argumenter og begrundelser 🙂

 Tilgængelighed

For webmail-udbydere, hosting-firmaer osv., så er selve administrationen og vedligeholdelsen en stor del af det at drive en webmail: Man skal sørge for softwaren er opdateret; man skal skrive dokumentation, man skal være inde i alle ting til alle tider, fordi kunder kan spørge om det; man driver måske selv serveren, så man skal også kunne tjekke logs og forklare, hvorfor mails ikke er nået frem. I det hele taget er det en kæmpe arbejdsbyrde, der ligger over ens hoved konstant.

Med gmail er alt det taget vare på, og meget mere. Gmail er hosted af Google og som bekendt, så er Google sjældent nede. Herudover, så arbejder både Google og Googles community hele tiden for dokumentationen er up-to-date, så du vil altid kunne finde opdateret information omkring deres produkter, herunder gmail.

Funktionalitet og brugervenlighed/-oplevelse

Google er eminente til at designe deres interfaces. De er simple, funktionelle og utroligt hurtige. Det giver nærmest en følelse af at sidde i et program, selvom man sidder og bruger deres software i en browser.

Herudover, så har gmail altid været ledende, når det kom til smarte små features. De features, hvor du må stoppe op og tænke: “det er virkelig godt tænkt det der”. F.eks., som da de introducerede trådede beskeder, altså det her med at man finder en mail man sendte til en person, og så kan man læse hele korrespondancen. Eller da de introducerede drag’n’drop vedhæftning. Geniale og brugbare features.

Sidst men ikke mindst, så er det jo Google vi taler om, så deres søgefunktionalitet skal jo være i orden. Jeg har i skrivende stund 4,1 GB mails i min gmail og Google søger i dem på godt 0,5 sekunder.

Bedst webmail

Altså alt i alt, så må vi konkludere at Google tager prisen for bedste webmail – i hvert fald anno 2012 😉

Disclaimer

3 thoughts on “Webmail – Her er den bedste

  1. 100% enig! Jeg har efterhånden giftet mig med google og bruger dem ikke alene til mail, men også deres gratis, online office-pakke er forrygende. Har du prøvet den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *