Kongespil er et godt udendørs havespil

Kongespil er et sjovt og udfordrende spil for hele familien

Kongespil er en dansk klassiker og et af de mest populære udendørs havespil spil i Danmark. Det er et simpelt, men sjovt og udfordrende spil, som kan spilles af alle aldre.

I kongespil handler det om at kaste med træpinde efter en kongestok, som står placeret midt på banen. Det kan spilles udendørs, og det er en god måde at tilbringe tid sammen med familien eller vennerne på.

Så hvis du er på udkig efter et spil, som kan samle hele familien og skabe en masse sjove og hyggelige stunder, så er kongespil helt sikkert værd at overveje.

Reglerne i kongespil

Kongespil er et simpelt spil med få regler. To hold spiller mod hinanden, og hvert hold har fire træpinde, som de skal kaste med.

Hvert hold her en række bønder (kubb’er) og som nævnt nogle kastepinde. Der er en enkelt større kegle i spillet kaldet kongen.

Det gælder om at ramme og vælte alle modstanderens bønder først og til sidst at vælte kongen. Det hurtigste hold vinder spillet.

Kommer man ved et uheld til at vælte kongen inden at man har væltet alle modstanderens bønder, taber man spillet.

Der er dog også andre måder at spille kongespil på. Nogle spiller med point, hvor hvert hold får point for at ramme bestemte områder omkring kongestokken. Andre spiller med en fejlscore, hvor hvert hold får point for hver bonde de vælter, men mister point, hvis de ikke rammer enten en af modstanderens bønder eller til sidst kongen. Nogle spiller også med at der fratrækkes point, hvis man rammer en af sine egne bønder.

Uanset hvordan I vælger at spille, så er kongespil en sjov og udfordrende måde at tilbringe tid sammen med familien eller vennerne på.

Hvor kan man købe kongespil?

Kongespil kan købes i de fleste legetøjsbutikker og sportsforretninger. Det er også muligt at købe det online på forskellige hjemmesider. Prisen varierer alt efter kvalitet og størrelse på spillet, men det kan normalt købes for omkring 200-300 kr.

Så hvis I vil prøve kræfter med dette sjove og udfordrende spil, så er det bare at gå på jagt efter et kongespil og invitere familien eller vennerne til en sjov dag i haven eller parken.

 

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *