Det bør du overveje inden du investerer i et jordvarmeanlæg

Links samt indhold i denne artikel er opdateret den 11. marts 2022

Det er altid rart at have nogle facts på bordet, inden man begiver sig ud i en større investering, som et jordvarmeanlæg jo må siges at være. Noget baggrundskendskab samt en viden om mulige alternative løsninger samt (som minimum) en basal viden om både fordele og ulemper ved den investering man påtænker at gøre, vil være helt på sin plads.

Læs med i artiklen her og bliv klogere på, om jordvarme er det rette valg for dig.

Fordele og ulemper

Jordvarmeanlæg er nok ikke noget, som mange endnu har det store kendskab til. I manges tilfælde er det måske ligefrem noget man slet ikke ved, hvad er. Men det kan faktisk være en overordentlig god idé at sætte sig lidt ind. Et jordvarmeanlæg kan nemlig have en ganske stor og positiv indvirkning på den årlige varmeregning.

Jordvarmeanlæg er kort fortalt et anlæg, som sørger for at vores hus er opvarmet og at man har varmt vand i bruseren. Alt dette lyder simpelt nok, men der er meget mere til det end som så. Ved et jordvarmeanlæg findes der både fordele og ulemper, ligesom ved så meget andet. De største fordele vil være, at det er både billig og miljøvenlig energi, hvilket vi jo alle sammen vil sætte stor pris på. Derudover kræver det kun en minimal grad af vedligeholdelse at have. Så hvis du er en af dem der ikke bryder dig om konstant at skulle prøve at vedligeholde noget, eller måske bare ikke har tiden, så er et jordvarmeanlæg perfekt for dig.

Når først slangerne til jordvarmeanlægget er gravet ned i jorden, er der ikke megen vedligeholdelse i det daglige. Så er du dog en af dem, som er glad for næsten vedligeholdelsesfri installationer, så er du kommet til det helt rette sted. Jordvarmeanlæg er nemlig lette at tage sig af.

En fantastisk investering

Der er en række positive ting ved at etablere et jordvarmeanlæg. Men når det er sagt, bliver man også nødt til at erkende, at der er i hvert fald en enkelt mindre positiv ting ved jordvarmen. Og det er etableringsomkostningerne. Det er nemlig temmelig dyrt at komme i gang med jordvarme.

Oven i dette, skal man også tage elpriserne i betragtning, når man kigger på den samlede investering og gevinst ved et jordvarmeanlæg. Et jordvarmeanlæg bruger nemlig el til at drive pumpen, som driver det varme vand rundt i varmeinstallationen i huset.

Det kan godt blive en lille smule meget at forholde sig til på engang, og hvis du er en af dem der ikke har det helt store overblik over jordvarme eller nogle af de andre former for varmepumper, som man kan installere i sit hus, så bør du tage et kig på varmepumeoversigten.dk, som kan give dig set helt store over- og indblik.

Et jordvarmeanlæg er fantastisk og du vil med garanti blive utroligt glad for det, når først det er etableret og det er kommet i drift. Den økonomiske gevinst er stor på sigt, levetiden er lang og med en minimal vedligeholdelse i det daglige, er et jordvarmeanlæg en stor gevinst for de fleste.

Læs mere

Læs også om muligheden for at spare på din elregning ved at investere i et solcelleanlæg:

Overvejet et solcelleanlæg?

 

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *