Det er faktisk svært at lave en god quiz

Jeg har pludselig fået rigtig stor respekt for de mennesker, der sidder og laver quiz spørgsmål til alle os, som godt kan lide at dyste om paratviden og konkurrere om, hvem der ved mest om forskellige ting. Det er jo faktisk vildt svært at finde på alle de spørgsmål. Det ved jeg selv nu, for jeg skulle lave en lille quiz for nylig, og det tog altså meget længere tid, end jeg havde troet.

”Hvor svært kan det være at lave en quiz”, tænkte jeg. Det handler jo bare om at lave nogle spørgsmål og så finde svarene på Google. Men faktisk var det meget sværere end det.

question-mark-1409010-mI starten havde jeg rigtig mange gode spørgsmål, som jeg ville bruge. Problemet var bare, at jeg havde helt vildt svært ved at finde svarene på nettet. Jeg kunne godt finde nogle svar, rigtig mange endda, men mange af dem var helt forskellige, så jeg anede ikke, hvilket et af dem, jeg kunne stole på var rigtigt.

Så valgte jeg at finde et nyt spørgsmål til min quiz. Jeg ville nemlig være 100 procent sikker på, at der ikke blev tvivl om, om mine svar var rigtige. Det giver altså en vildt dårlig stemning, når deltagerne begynder at sidde og skændes, fordi de ikke er enige med ham, der har lavet quizzen. Det ville jeg ikke risikere, det ville også være vildt flovt, hvis det blev afsløret, at mine svar ikke passede.

Derfor brugte jeg rigtig meget tid på at finde nogle gode quiz spørgsmål, som jeg helt sikkert kunne finde svarene på. Det endte med en del sportsspørgsmål, for ingen kan vel være uenige om resultatet af en VM fodboldkamp eller om, hvem der vandt OL i hækkeløb i et bestemt årstal.

Men som sagt, inden du går i gang med at lave din egen quiz, så lær lidt af mine erfaringer: Det er svært at lave en god quiz. Jeg valgte faktisk undervejs, at låne nogle af spørgsmålene fra gratis sider med quiz på nettet – i mit tilfælde endte jeg på vikingequizzen, som varmt kan anbefales.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *