Livet på landet har ændret sig meget siden 1960’erne, hvor der er sket en drastisk strukturændring på området. Mange husmands- eller familiebrug er med tiden blevet til store industribrug. I følge professor Søren Kjeldsen-Kragh, Københavns Universitet er der med ændringer i landbrugslovgivningen i de sidste 10-15 år og med økonomisk støtte fra EU, der favoriserer store landbrug, ikke længere grænser for, hvor store landbrug kan blive.

For 50 år siden havde vi i Danmark 200.000 brug, i 1990 80.000 brug og i dag 40.000 brug. Mange af disse har udviklet sig positivt til deltids- og fritidsbrug. Andre brug har fået den ekstra dimension, at de ved siden af- deltids- og fritidslandbruget tilbyder bondegårdsferie. På bondegårdsferie kan du på nogle gårde skrue tiden tilbage og opleve livet på landet, som det så ud førhen – og måske til og med få vækket nogle dejlige barndomsminder. Om køerne, der var på græs, og skulle gennes ind til malkning i stalden, om at sidde øverst på halmlæsset en varm sommerdag, når høsten skulle i hus eller være med på sidelinien, når en ko skulle kælve. Mange børn har ikke mulighed for at opleve alt dette og mere til, hvis det ikke var fordi, muligheden for bondegårdsferie var til stede.

Bybørn eller børn, der ikke selv har nogle kæledyr har her muligheden for at komme tæt på dyr og lære, hvordan man omgås dyr. Har du lyst til at opleve Morten Korch idyllen og noget af det oprindelige landbrug kan du få en smagsprøve på det enten i en weekend eller tage sig god tid og bruge en uge i sommerferien. Med bondegårdsferie får du med garanti tid til at slappe af sammen med familien, og når I tager hjem vil kufferten være fyldt med gode fælles oplevelse præget af kvalitet og nærvær. Oplevelser som man vil tale om længe efter ferien er forbi.

 

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *