Dagpenge eller kontanthjælp?

I det øjeblik, hvor du står uden job og tager din plads i den efterhånden lange kø af andre arbejdsledige, så er der to senarier du kan komme ud for. Det første scenario består af en månedlig økonomisk håndsrækning fra kommunens side, i form af kontanthjælp. Det andet scenario er, at du kommer på dagpenge, som er udbetalt gennem den a-kasse man er medlem af. Så hvad er forskellen så, på de to former for hjælpeordninger?

dagpengeDet er såre simpelt – kommunen giver kun kontanthjælp hvis man ikke ejer noget som helst, hvorimod man nemt kan være på dagpenge og samtidig bo i hjertet af Aarhus i en lækker ejerlejlighed. Hvordan sikrer du dig selv bedst muligt? Læs videre og tag de enkelte, men livsvigtige skridt i den rigtige retning, så du kan bibeholde en nogenlunde livsstil, selvom man er blevet arbejdsledig.

Det er en pikant situation at stå i – at gå fra at være fast lønmodtager med et godt job, til lige pludselig at stå uden noget på programmet fra mandag til fredag, og udsigten til penge på kistebunden ser ret sort ud. Heldigvis, så er vores velfærdssamfund ikke et, der lader folk sejle deres egen sø, og leve på medlidenhed og godheden af familien og vennerne. Der findes økonomiske håndsrækninger, som er med til at sikre den fortsatte velfærd af arbejdsledige.

Kontanthjælp er en kommunal ordning, som administreres af kontanthjælpskontoret i ens lokalområde. Ordningen gives til folk, som ikke kan forsørge sig selv, og derigennem ens husstand. Man skal have været syg eller blevet arbejdsløs, og som følge af en af disse begivenheder, så skal man stå uden mulighed for at kunne anskaffe de fornødne økonomiske midler til en selv og ens familie og husstand. Samtidig, så skal man ikke modtage hjælp andre steder fra, altså ingen andre økonomiske ydelser. Dog kommer det problematiske dog ved kontanthjælp – først skal man leve af ens værdier og formue, som kommunen betegner det. Har man en ejerlejlighed eller bil, så skal man skaffe sig af med det, og leve af den indtægt det giver. Her adskiller kontanthjælpsprogrammet sig fra dagpenge, som man sagtens kan modtage, selvom ens ægtefælle har en solid god indkomst, og selvom man har sommerhus ved Vesterhavet.

Dagpenge er netop sikret gennem ens medlemskab af en a-kasse. Det kontingent man månedligt betaler i ens a-kasse, er med til at finansiere de administrationsgebyrer a-kassen tager, for at sætte udbetalingen af ens dagpenge i gang, se her. Det er gennem medlemskabet og ens trofaste støtte til a-kassen, at man har opsparet en personlig sikkerhed mod arbejdsledighed, så skulle uheldet være ude, så kan man nemt set ens medlemskab som en forsikring – helt i stil med ulykkesforsikring og bilforsikringer. Det er noget som man i dagligdagen håber man ikke får behov for, men når man så alligevel står i situationen, så er man ovenud lykkelig for de mange indbetalinger man har gjort sig over årene.

Sagt i kortere vendinger, så er dagpenge med til at sikre, at man ikke behøver at sælge alle ens værdier, for at kunne overleve. Ergo, meld dig ind i en a-kasse, lige nu – det betaler sig i den sidste ende, læs mere her!

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *