Brystpumpe er uundværlig

Der kan være en række grunde til, at man som ammende mor ser sig nødsaget til, at benytte sig af en brystpumpe. Enten er det fra barnets side, at det kan være nødvendigt, eller også har man selv nogle problemer der gør, at det er nemmest at pumpe ens brystmælk ud og give barnet det via sutteflaske.

brystpumpeFor det første, så kan barnet være alt for svagt til at kunne sutte. Kan det ikke selv skaffe sig næring, så må man assistere barnet med udpumpet mælk. Det er, for det andet, en god idé at have modermælk på flaske, hvis barnet skal passes af andre for en dag, således at barnet fortsat kan få den nærende brystmælk den er vant til, i stedet for modermælkserstatning.

Er man derimod selv i den situation, at ens bryster slet ikke kan holde til, at barnet sutter, måske fordi man har anspændte bryster, eller fordi brystvorterne har fået lidt revner eller nogle små sår, pga. barnets iver, så kan man med fordel også bruge en brystpumpe, se her. Er man dybt uheldig og har enten mælkeknuder, som er tilstoppelsen af én eller flere mælkegange, eller har man videreudviklingen af mælkeknuder, kaldet brystbetændelse, så er det også bedst for både mor og barn, hvis amningen indstilles, og barnet får udpumpet brystmælk.

Står man altså overfor situationen, hvor man skal benytte sig af en brystpumpe, så er der heldigvis professionel hjælp at hente. På sygehuset, eller hos ens lokale sygeplejerske kan man blive vejledt i udpumpningen, og om hvordan helle processen og opbevaringen skal foregå. Enten kan man købe sig en brystpumpe selv, ellers kan man leje en hos f.eks. Falck, som via. deres Falck Småbørns abonnement tilbyder det til deres medlemmer.

Det er ideelt, hvis man kun benytter brystpumpen inden for en kortere periode. Det, at barnet selv sutter dens næring danner en masse nødvendige hormoner, som bruges i den fortsatte mælkeproduktion. Man opnår ikke samme effekt med brystpumper, så for at opretholde en hvis produktion, så bør man begrænse brugen af brystpumpen til et absolut minimum.

Når man så bruger brystpumpe, så skal man regne med, at det tager omkring 10 til 20 minutter pr. bryst. Det er i den forbindelse rigtig vigtigt, at man har helt rene flasker til rådighed, således at man kan hælde mælken direkte på flaskerne, efter endt pumpning. Det giver det absolut bedste resultat, og man sørger for at mælken ikke bliver sur, ved straks at sætte det enten på køl, eller smide det i fryseren.

I køleskabet ved en cirka 3 grader kan mælken holde i 3-4 dage, mens det kan holde sig i op til 3 måneder i fryseren, men så skal temperaturen ikke oversige -18 grader.

Det kan virke som en lidt overvældende proces, at påbegynde brugen af brystpumpe, men det kan være meget nyttigt, allerede inden et eventuelt behov melder sig, at have sat sig ind i det hele, og have modtaget den nødvendige vejledning på sygehuset. Man behøver ikke have en selv, men skulle det så blive nødvendigt, så er der mange muligheder for leje og lån, klik her.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *