Bondegårdsferie er perfekt til familier med små børn

Noget af det, som børn elsker allermest i verden, er dyr. Hvorfor så ikke tage på en ferie, hvor det er børnenes behov, der er i fokus? Små børn har sjældent et behov for at tage på en rejse meget langt væk, med masser af rejsetid. De vil bare gerne kunne lege og have det sjovt. Vil man gerne tage på en familie for børnenes skyld, så kan man med fordel kigge nærmere på en bondegårdsferie.

Børn elsker at kæle med dyr og fodre dem

Børn kan få oceaner af tid til at gå med at kæle med dyr. Der er heller ikke noget mere beroligende end at se på dyr, der går og nyder livet. Ponyer, der går og græsser, hvor man kan høre dem roligt gumle. Kaniner, der ligger og slapper af i høet, eller gedekid, der hopper rundt og leger i solen. Den glæde, som velplejede dyr udstråler, smitter af på os mennesker og har en tendens til at gøre os i godt humør.

På en bondegårdsferie kan børnene få lov til at være med til at passe dyrene. Der skal gives hø og foder og dyrene skal kæles med og have opmærksomhed. Mens børnene bruger en masse tid på dyrene, kan forældrene sætte sig godt til rette og nyde roen og friheden fra huslige pligter og arbejde. Man kan nyde sin familie og se sine børn have få en masse fantastiske oplevelser.

Less is more – nærhed og samvær er opskriften på den bedste ferie

Det behøver nemlig ikke at være helt enorme og dyre rejser, før børnene hygger sig. Ofte er det det simple, der giver mest. På en bondegårdsferie kan familien komme helt ned i gear og udelukkende koncentrere sig om hinanden og om a være til stede i nuet. Se børnene stolt vise dyrene frem.

Det kan måske endda være, at de kan være med til at samle æg, som skal bruges til morgenmadens scramble eggs? Næsten alle børn er helt vilde med at samle æg. Det føles for dem som en form for skattejagt, hvor det gælder om at finde flest æg. Måske de også kan være med til at passe hønsehuset, så dette r pænt og lækkert for hønsene at opholde sig i.

En lærerig og hyggelig ferie på landet

Det er ud over spændende og afslappende også meget lærerigt for børene at komme på bondegårdsferie. Her ser de pludselig, hvor det er, maden kommer fra. Det kan for børn føles meget abstrakt, at pakken i kød disken kommer fra et levende dyr, og det kan måske være svært for dem at forestille sig, hvor de forskellige grøntsager kommer fra. Med en ferie på landet, vil de få et bedre indblik i, hvor vores mad kommer fra.

En bondegårdsferie er derfor en rigtig god ferie for børnene. De lærer en masse om dyr, og det at opfylde dyrenes behov. De får slappet af og mærket forældrenes nærhed og fokus, og så får de det bare skide skægt.

 

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *