Gulvafslibning giver gulvet nyt liv

Trægulve ser ikke længere særligt kønne ud, når først de er slidte. Men det kan afhjælpes med en gulvafslibning, som fjerner ridser og mærker og gør gulvet næsten som nyt at se på. Og så er en gulvafslibning en forholdsvis billig løsning. Hvis dit gulv er ekstraordinært slidt, kan det dog anbefales at få en gulvafhøvling først. Er dit trægulv mat og gråt at kigge på? Så læs med her, og find ud af, hvad en gulvafslibning koster.

Et trægulv bliver med tiden mat og trist at se på. Når først lakken eller sæbelaget i dit trægulv er slidt væk, bliver du ved med at træde snavs ned i det blottede træværk. Trægulvet er umuligt at få rent, og det bliver mindre kønt for hver dag, der går.

En gulvafslibning fjerner ridserne

Men eftersom du går på dit trægulv hver dag, kan det altså ikke undgås, at det bliver slidt.

En gulvmand fra Novaindex.com gulvservice fortæller:

”Det kan ikke undgås, at gulvet slides og får ridser og mærker. Især efter et lidt tungt møbel, efter hundens negle – eller også har du det måske med at gå med sko på indendørs. Det slider alt sammen en hel del mere.”

Ved at slibe bare en millimeter af trægulvet bliver ridserne og mærkerne fjernet, og dit gulv bliver flot igen. Du kan først og fremmest slibe massive trægulve, som eksempelvis parketgulve og plankegulve. Andre typer kan også slibes, så længe der er tale om ægte træ, som er tykt nok til at kunne undvære en millimeter. Langt de fleste trægulve tåler altså en gulvafslibning.

En gulvafslibning koster ikke så meget

At få slebet dit gulv er en forholdsvis billig affære – og langt billigere end at få skiftet trægulvet.

Hos de mange gulvfirmaer hos Novaindex.com ligger prisen på gulvafslibning fra cirka 70 kr. og op til cirka 300 kr. pr. m², klik her.  Prisen på gulvafslibning i Nordjylland er typisk billigere end gulvafslibning i København, se her.

Hvad det koster at få afslebet gulvet, afhænger også af, om der efterfølgende skal lakbehandlinger af gulvet.

En gulvafhøvling kan være en nødvendighed

Hvis dit gulv er meget, meget slidt, kan det være nødvendigt at lave en gulvafhøvling inden gulvafslibningen. Er gulvet fyldt med limrester, fernis eller lignende, kan det ligeledes være en nødvendighed. Her fjernes et par millimeter mere af trægulvet. Derfor kan det kun lade sig gøre at afhøvle trægulve, der kan tåle det, som eksempelvis plankegulve gør. Men det vil din gulvmand selvfølgelig vejlede dig i.

Heldigvis vil de fleste kunne nøjes med – og få stor glæde af – en gulvafslibning. Så hvis trægulvet er blevet gråt og mat at se på, er tiden måske inde til at få det ordnet. Alternativt kan du også købe tæpper hos tæppeforretninger i Danmark, her. Et gulvtæppe er dog noget mere sart, men det er selvfølgelig en smagssag.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *