Ammepuderne kan bruges i mange forskellige situationer

Når man skal vælge ammepude til sig selv og sit barn, så er det noget at en jungle man træder ind i. Priserne varierer meget, alt lige fra 100 kroner og op til 1000 kroners mærket, dog er der en udbredt tendens til, at sælge dem for omkring de 300 kroner, for dem der er mest populære. Så hvad skal man gå efter – prisen? Der er nogle folk som vil mene, at pris er lig med kvalitet, og sådan forholder det sig også med rigtig mange ting. I forbindelse med ammepuder, så bør man selvfølgelig have en vis standard i forhold til kvaliteten, men det der er allervigtigst at tage højde for, det er materialerne og den komfort, som ammepuderne kan yde for mor og barn.

Omkring komforten, så er hele pointen med ammepuderne netop det, at man positionerer barnet på puden på en sådan måde, at moderen bliver aflastet under amningen, så barnet ikke bliver madet i en ukomfortabel position og således, at moderen ikke får fysiske smerter i nakke- og skulderregionen. De mest populære udformninger af ammepuder ligner henholdsvis enten en boomerang eller en forstørret udgave af en ostereje, men nogle ammepuder er større, så de også kan gå ind og tilbyde støtte i den nedre rygregion, mest omkring lænden, da det kan være belastende at sidde i en lidt foroverbøjet position så mange gange på en dag, i mange måneder. Nogle kvinder har endda også taget de komfortable ammepuder til sig allerede under graviditeten, hvor de bruger dem som støtte hvis maven for eksempel er lidt ekstra tung en dag, eller hvis man ikke kan finde en behagelig sovestilling om natten.

Det er selvfølgelig ikke kun når man ammer, at puden kan bruges effektivt. Giver man sit barn flaske i stedet for, så er situationen den samme, og man kan derfor bruge ammepudens funktionalitet til samme formål – barnet skal bare positioneres anderledes, end hvis det skulle op og nå moderens bryst.

Mange forældre melder også om, hvordan de bruger deres ammepude til hvis barnet bare gerne vil putte ind til enten far eller mor. Som i forbindelse med selve amningen, så letter puden byrden om at skulle holde barnet selv, så skal junior tage en lur på dig kan man med fordel lade ham eller hende putte på ammepuden, så har man også selv større frihed omkring bevægelse. Når barnet bliver en smule ældre, og begynder at forsøge og sidde selv, så kan man snildt bruge ammepuden som støtte, for eksempel med en lille pude til numsen placeret midt i, så barnet også sidder behageligt ned af til.

Om man er til den ene udgave over den anden, det er et personligt vurderingsspørgsmål. Man har måske veninder der har anbefalinger, og det er da også en god idé, at eventuelt låne en fra en anden mor, inden man selv investerer i en. Har man fundet den type, som virker til ens personlige behov, så kan man billigt bestille sig en hos for eksempel Økoshoppen.dk (se linket her til en ammepude http://www.okoshoppen.dk/shop/oekologisk-ammepuder-95c1.html), som fører nogle rigtig lækre kvalitetsprodukter, og ikke kun inden for ammepuder.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.